Hvor længe kan man være bekendt at betegne det som friske buketter?

13 November 2020
Anders Lundtang Hansen

editorial

Lige så snart man har klippet eller plukket en blomst, så dør den langsomt. Sådan er konsekvensen. Det er jo som at slå noget ihjel, men skønheden ved det bliver der bare lidt længere endnu.

Selvfølgelig vil en blomst da også dø naturligt, og nogle forekommer nogle steder i verden eksklusivt, mens andre er mere udbredte; nogle mennesker foretrækker nogle blomster fremfor andre, og sådan kan man blive ved.

Nogle blomster vil da også kunne leve længere end andre, og hvis man passer godt på dem, kan de også holde sig friske i en god sjat tid, og nogle mennesker vælger da også at tørre dem bagefter, så man kan gemme dem som minder – specielt hvis det er en vigtig buket.

Men kan man være bekendt at markedsføre noget som friske blomster alt for længe?

Nu er dine friske buketter næppe så friske længere

Vi siger her, at du leder efter friske buketter i Odense, som skal bruges til en speciel anledning. Her er det dog uden betydning, om det er som værtsgave, en bårebuket eller en kærlighedserklæring. Det er friskheden, vi skal se på.

For mange blomsterbutikker har da også friske blomster, som man sælger som dagens buket, og ellers har man en større have, som man kan plukke blomster fra direkte og klippe dem til og tilsætte noget pynt og ikke mindst pakke dem pænt ind.

Det er derfor, man bør vælge buketter fra blomsterhandlere, havecentre med videre, fordi man ved, at der er kort gang fra plukning, til at den bliver langet over disken.

Når du så har din buket derhjemme, eller hvor den skal bruges, så skal du se på sådan noget, om den falmer i farven, visner, taber blade eller tiltrækker insekter.

I sådan et tilfælde er det ved at være på tide, at buketten ikke er frisk længere, og så skal den udskiftes, hvis du altså vil have dette.

More articles