Tapas – den perfekte måde at nyde mad og drikke

20 June 2023
Cathrine Poulsen

Tapas er blevet en populær måde at nyde mad og drikke på, både som en hyggelig snack med venner og familie eller som en lækker og spændende middagsoplevelse. Tapas stammer fra Spanien og betyder i sin essens “en lille snack”. Traditionelt set består tapas af små portioner af forskellige retter, som man deler og nyder sammen. I denne artikel vil vi dykke ned i tapasens historie og give dig tips til, hvordan du kan lave dine egne tapas, samt hvor du kan finde de bedste restauranter og barer, der serverer denne spændende spise.

Historien om tapas

Tapas har sin oprindelse i Spanien og menes at have været opfundet som en måde at dække over dårlig vin. Hver gang vintønden skulle fyldes, ville vinbønderne skænke et lille glas vin fra den nye tønde for at sikre sig om vinen var god. For at dække over dårlig vin, serverede man små og lækre retter, som kunne dække over smagen af den dårlige vin.

Dette koncept vandt hurtigt popularitet og spredte sig ud over hele Spanien. Tapas blev en social begivenhed, hvor venner og familie ville samles på barer og restauranter for at dele småretter, drikke god vin og tilbringe tid sammen. I dag er tapas blevet en populær spisesag over hele verden, og de små lækre retter kan findes på nærmest ethvert menukort.

Sådan laver du dine egne tapas

En del af den sjove og hyggelige del ved tapas er at kunne nyde en masse forskellige smagsoplevelser på én gang. Det er dog ikke nødvendigt at rejse helt til Spanien for at nyde dette. Du kan lige så godt lave dine egne tapas hjemme i dit eget køkken.

Der er ingen strenge regler om, hvad der kan serveres som tapas, så her er der frit slag for at eksperimentere og lege med smage. Generelt består tapas af retter, der er små i størrelse og lette at dele med andre. Nogle klassiske tapasretter kunne være kroketter, frittata, bruschetta eller tzatziki med godt brød. Det er også sjovt at lave nogle mere utraditionelle retter som kyllingesatay eller fish & chips i små happenings.

Vegetarer ville elske frisk Caprese salat, havre og fetaostboller, eller grillede grøntsager. Til dranken kan man enten nyde nogle lækre spanske vine, Cava eller nyde en kold øl.

tapas

Find de bedste tapasbarer og restauranter

Hvis du vil nyde autentiske og velsmagende tapas, så kan du også besøge nogle af de bedste tapasbarer og restauranter i byen.

I København kan du for eksempel besøge La Esquina, der har et stort udvalg af tapas, både krydrede og ikke-krydrede. I den stemningsfulde restaurant kan du nyde en kold sangria og de bedste spanske delikatesser.

En anden god mulighed er Torvehallerne, hvor du kan finde forskellige boder, der tilbyder et stort udvalg af tapas. Fra italienske oste til lækre spanske pølser, der er noget for enhver smag.

Der er også flere tapassteder i Frederiksberg, hvor du kan nyde en god middag med venner og familie. Las Tapas bringer dig lige til det spanske køkken, hvor de serverer autentiske tapasretter med lokale vine og specialøl.

Tapas er det perfekte måltid for dem, der ønsker en hyggelig og afslappet atmosfære med lækre smagsoplevelser. Enten man er til at eksperimentere med madlavning eller nyde autentiske og velsmagende tapas, så er Tapas det perfekte valg. Derudover kan du også finde mange spændende barer og restauranter, hvor du kan nyde tapas og gode vine og øl.

Find inspiration til tapas Aalborg her.

More articles