Altaneftersyn: Sikkerhed og forebyggelse af problemer

30 October 2023
Mathilde Andersen

editorial

Altaner er en populær del af mange boliger, og de er med til at skabe lys og luft i hjemmet, samt give mulighed for at nyde solen og udsigten. Men ligesom alt andet i boligen, så kræver altanen også vedligeholdelse, og ikke mindst et regelmæssigt altaneftersyn.

Hvorfor er altaneftersyn vigtigt?

Altaner er en del af bygningen, og derfor er ejeren af bygningen ansvarlig for vedligeholdelsen af altanen. Formålet med altaneftersyn er at sikre, at altanen er i god stand, og at den ikke udgør en risiko for beboerne, og at eventuelle skader eller problemer opdages, før de udvikler sig til større problemer.

En altan skal kunne modstå både vejr og vind, og samtidig skal altanen også kunne bære den belastning, som mennesker og møbler udgør. Derfor er det vigtigt, at altanen bliver løbende vedligeholdt og efterset, så den er i stand til at bibeholde sin funktion og sikkerhed.

Hvordan foregår et altaneftersyn?

Altaneftersyn er en proces, der kræver ekspertise og erfaring, og det anbefales at få professionelle til at udføre eftersynet. Efter et eftersyn vil der blive udarbejdet en rapport, hvor eventuelle problemer og skader vil blive beskrevet, samt en anbefaling til, hvad der skal gøres ved skaden.

Under et altaneftersyn vil der blive kigget på altanens bæreevne, fastgørelse, overflade og belægning, og her vil det også blive vurderet, om der er risiko for korrosion, råd og svamp eller andre skader.

Hvornår skal et altaneftersyn udføres?

Det anbefales, at et altaneftersyn udføres en gang årligt for at sikre, at altanen er i god stand. Det er også nødvendigt at få foretaget et altaneftersyn, hvis der har været større vejrskader, eller hvis der har været arbejdet på bygningen, eksempelvis en renovering af facade eller tag.

Man skal dog ikke vente med at få foretaget et altaneftersyn, hvis man har mistanke om, at der er noget galt med altanen. Hvis man oplever knirkende eller skæve altanbrædder, eller hvis der er tegn på rust eller råd, er det vigtigt at få undersøgt altanen nærmere.

Altaneftersyn

Et regelmæssigt altaneftersyn kan være med til at sikre en tryg og sikker hverdag i boligen, og samtidig kan det også være med til at opdage skader og problemer i tide, så de ikke udvikler sig til større og dyrere problemer. Derfor bør man sørge for at få lavet et altaneftersyn, både for sin egen og andres sikkerhed, samt for at sikre en langsigtet holdbarhed af boligens altan.

More articles