Perfekt børnefødselsdag med gammeldags pandekager
De fleste forældre kender situationen. Om få dage vil hele huset blive invaderet af legekammerater, klassekammerater, fætre og kusiner samt naboers børn, når barnet fylder år, og ønsker at fejre det med manér. Er man heldig – og i besiddelse af en have – kan en del af festen foregå udendørs, såfremt vejret er til det. Og ellers må man sørge for, at det er til at være indendørs. Dette kan betyde, at man bliver nødt til at inddrage enhver ledig kvadratmeter – inklusive køkkenet. Og så kan det ikke nytte noget, at mad og kager ikke er tilberedt på forhånd.
Gammeldags pandekager kan laves dagen i forvejen
Dette betyder, at man gør klogt i at sørge for, at det meste af menuen kan laves dagen i forvejen, og dernæst blot lunes. Man kan for eksempel lave frikadeller, kyllingelår og andre småhapser, som blot skal en tur i ovnen. Og i stedet for en stor og besværlig kage, kan man bage de lækre, gammeldags pandekager, som faktisk kun bliver bedre af at få lov at stå og trække i køleskabet et døgns tid inden opvarmning og servering.
Børn elsker pandekager
Ud over det, at pandekager er nemme og billige at fremstille, er de også et sikkert hit hos den helt unge generation. De fleste mennesker var vilde med pandekager, da de var små – og de nye generationer er ingen undtagelse fra denne regel. Du kan eventuelt vælge at servere pandekagerne med forskelligt fyld, således at de små selv kan bestemme, om de vil have syltetøj med jordbær, hindbær, boysenbær eller blåbær i deres pandekage, eller om den skal fyldes med flødeis – eller måske bare sukker. Som en ekstra gevinst kan det nævnes, at skulle der blive pandekager til overs, kan de sagtens nydes dagen efter med smør og sukker.