Lav komplet ølbrygning med det hele

22 June 2021
Anders Lundtang Hansen

editorial

Med en gedigen omgang ølbrygning menes ikke bare, at man har det mest optimale udstyr og de bedste betingelser at brygge øl under – for hvis man alligevel skal brygge øl, så skal man også gøre det ordentligt.

Men man siger jo også, at øl smager bedst i de rette omgivelser og under de rette forhold; lidt ligesom at mors mad smagte bedre derhjemme, da man var lille, end det nogensinde gjorde siden.

For når man så har brygget sit øl, så hælder man det jo ikke lunkent op i nogle papkrus, som man drikker ude ved vejen sammen med nogle venner.

Det er flot nok, at man har brygget øl, og man kan gøre sådan her første gang, men fremover bør det være ordnede og komplette forhold.

Det kan være ved at lave en ølsmagning derhjemme eller forfine ens ølbrygning til næste gang med metoden, men det kan være så meget mere end det.

Ølbrygning når det smager bedst

Derfor siger vi: at når du har lavet en god sjat øl, så bør du tage det og hælde det på flotte flasker, som så kommer på køl i kælderen, så de får den rette temperatur.
Og man drikker dem så ikke for tidligt, men heller ikke for sent, så de kan have mistet smagen.

Men man kan også gøre det endnu flottere og fylde øllet på en fustage.
Selvom der måske kun er øl nok til en enkelt fustage, så gør det ikke noget: så nyder man øllet endnu mere og husker på, at det er en eksklusiv omgang.

Så tager man denne fustage og slutter den til fadølsanlægget i ens hjemmebar eller i klubben, hvor man skænker øl fra, og så serverer man det i flotte glas, der fremhæver smagen.

Sådan får du det optimale ud af det øl, som du har brugt tid på at brygge.

More articles