Hvad skal dit domænenavn slutte på?

Dengang da internettet blev mere og mere udbredt herhjemme, der begyndte mange at få deres egne domæner, om det var virksomheder, personer eller noget helt andet, da man hurtigt kunne registrere den slags.

Det var så meget begrænset med grafikken, og man fik gerne andre til at lave ens hjemmeside for sig.

Selvom der er blevet lavet meget brugervenlige metoder til at opbygge ens egen hjemmeside, overlader man ofte den slags til professionelle, så man ved, at alt kommer til at virke, og man kan kontakte de instanser, hvis der er problemer med hjemmesiden.

Dengang havde man også en lang URL på sådan et domæne, hvor man skulle taste en del ind, før man overhovedet kom til www-delen.

Så kom selve navnet på ens domæne og til slut domænetypen, hvilket kunne være .dk, .com eller noget helt andet.

Nu om dage gider man dårligt skrive “www” først, men endekoden skal man som regel have med.

Har du gjort dig tanker om slutningen på dit domæne?

Hvis man nu er dansker eller en dansk virksomhed, så er det oplagt at slutte på .dk, men er man en organisation, så kan man jo vælge .org, og man kan også gå den europæiske vej og ende på .eu.

Hvis du undersøge sådan noget som domæne ledighed, så vil du også opdage, at der er lidt forskel på prisen alt efter, hvad din hjemmesides navn skal slutte på.

Men man skal også tænke på signalværdien i slutningen, for er man nu en virksomhed med høje ambitioner, så skal man helst slutte på .com, og så må hjemmesiden da gerne være på engelsk.

Dog kan man også virke lidt prætentiøs, hvis man slutter på .eu, hvis man bare er en lille butik i en provinsby, og man kan måske også blive forvekslet med at være et politisk foretagende.