Er der grund til at gøre ventiler flotte?

Ventiler yder som udgangspunkt en funktion i sig selv, som kan være sikkerhedsventiler, der skal sørge for, at eventuelle uheldige afledninger med væsker ikke falder sammen i de samme rør, eller hvis man indsætter dem et sted, hvor de skal hindre, at tilstrømning eller afstrømning af væske kommer for langt ved at lukke ned for gennemførslen.

Ventiler kan komme i store, små, mange og enkeltstående versioner. De kan sidde i samme sammenslutninger, eller de kan sidde ved siden af hinanden ved flere sammenslutninger, så de bliver nemmere at få fat på og dreje på, når man skal indstille nogle funktioner.

Nogle ventiler kan man ikke dreje (så meget) på med håndkraft, så man er nødt til at have udstyr i form af værktøj til at dreje ordentlig på dem med.

Men man taler sjældent om som for eksempel blikkenslager, hvordan de her ventiler skal se ud i den æstetiske form andet end ved det funktionelle.

Blikkenslagere og andre VVS’ere bruger skam tid på, at det samlede resultat skal se flot ud, så det ikke ligner, man bor eller arbejder på en byggeplads, men ligefrem at dekorere tingene, så de ser pyntede ud, er nok næppe deres specialitet.

De går mere efter at rydde op efter dem selv.

Nu er nogle for ikke at sige ret mange ventiler også gem væk bag vægge og andre forskansninger, så de ikke lige er til at få fat i så let, og det er heller ikke meningen, da man forhåbentligt sjældent skal have fat i dem for at dreje på dem.

Men nogle steder er man nødt til at have dem fremme, da der ikke er andre muligheder, og nogle mennesker ynder ligefrem at have dem hængende fremme med deres rustikke look.

Så kan man vælge at pynte dem eller male dem efter forgodtbefindende, men sørg nu for at gøre det i overensstemmelse med, hvordan de skal bruges.