Det kan du bruge dit eget domæne til

Hvis du har kastet dig ud i at købe et fedt domæne ved DANDOMAIN, så er det aktuelt at finde ud af, hvad du i virkeligheden kan bruge et domænenavn til. Et domænenavn kan nemlig bruges på mange forskellige måder, og derfor vil vi gerne belyse nogle af dem i dette indlæg.

Din egen hjemmeside

Som udgangspunkt, så bruger de fleste et personligt domænenavn til deres egen hjemmeside. Det gør de, så man kan finde deres hjemmeside ved at skrive domænenavnet i adresse baren i browseren. Et eksempel på dette er f.eks. hvis du skriver “facebook.com”, så kommer du ind på Facebook.

Din egen email

Hvis du ønsker en unik email adresse, så kan du bruge et domænenavn til dette. Det kan som eksempel være, at du hedder Jensen til efternavn og ønsker at få en email der hedder “ditnavn@jensen.dk” (Kun muligt hvis jensen.dk er ledigt som domænenavn). For at gøre det i praksis, så skal du bruge en Exchange server, som på mindre nørdet sprog er en email server.

Til at viderestille til en hjemmeside

Hvis du har en hjemmeside, som har et navn der læner sig meget op af et andet navn, så kan det være en idé at købe et domænenavn, som matcher begge navne. Når man gør dette, så kan man nemlig sætte en viderestilling op, som kort fortalt betyder, at man videresender folk, som besøger domænenavnet, så de kommer ind på den hjemmeside og det domænenavn, som du ønsker at bruge i praksis. For at opsætte en viderestilling, så skal du som udgangspunkt være lidt teknisk, og derfor kan det være en god idé at alliere sig med en ekspert, eller bruge et medie som YouTube til at lære hvordan man gør det i praksis. Gør man det forkert, så ender de besøgende nemlig slet ikke på den hjemmeside, som man ønsker de skal ende på.