Ægte slagterkød

09 April 2020
Pia Nielsen

editorial

Du får det meste ud af kvalitetskød, når det er udskåret korrekt. Et erfarent slagteri tager professionel hånd om dit kvalitetskød, så intet går til spilde. 

Du bestemmer selv…

Et professionelt slagteri ved, hvordan svinekød, bøf og stege skal udskæres, men der er altid plads til særlige ønsker. Foretrækker du eksempelvis mindre oksesteaks eller lidt ekstra på lammeskankerne, så kan du med den personlige betjening, som du får hos en slagter, få det præcis, som du ønsker det. Du kan også altid få gode råd og ideer til tilberedning – både i køkkenet og på grillen, så også resultatet bliver optimalt. 

Er slagterkød dyrt?

Slagterkød er ikke nødvendigvis dyrere end kød fra supermarkedet. Et privat slagteri har også ofte færdige udskæringer, som du kan vælge – priserne på disse matcher som regel supermarkedets slagterpriser. Og fordi god kvalitet ikke svinder ind under tilberedning, kan du i mange tilfælde få mere for pengene, selvom kødets vægt er lavere. 

Hvilken kødtype skal du vælge?

En anden fordel ved et velassorteret slagteri er, at du kan finde lidt af hvert inden for kødtyper. Gris, ko, lam, ged eller fjerkræ – men kan du tilberede alle typer? Vær ikke bange for at kaste dig ud i noget nyt, når du køber ind hos din lokale slagter. Han vil altid kunne guide dig til en nem måde at afprøve nye kødtyper på, og variation i kosten er jo som bekendt det bedste. 

Forudbestil til fest!

Har du brug for ekstra mange steaks eller lammekoteletter til grillfesten eller fødselsdagsmiddagen, så bestil på forhånd. Din slagter bestiller løbende nye varer og kan derfor nemt få præcis den mængde hjem, som du har brug for. På den måde undgår du, at der ikke er nok til din fest af netop det kød og den udskæring, som du ønsker. Få slagteren til at rådgive dig om mængden, inden du bestiller. 

More articles